Loading...
Metallien laserhitsaus 2021-02-16T16:49:11+02:00

Metallien laserhitsaus

Metallien laserhitsausta teemme CNC-ohjatulla kuitulasertyöasemallamme 300W @ 1080 nm laserteholla sekä CNC ja manuaaliohjauksella varustetulla mikrolaserhitsaus työasemalla.

Tällä menetelmällä voidaan hitsata muuntajalevypaketteja yhtenäisiksi käsiteltäviksi kokonaisuuksiksi. Paketin reunoille tehtävät matalat hitsauspalot vaikuttavat vain vähän pakan magneettisiin ominaisuuksiin.

Voimme toteuttaa myös staattori- ja roottoripakettien väliset ilmasolalevyt hitsaamalla lamellilevyyn ilmanohjainlevyt naulahitsinä lamellilevyn läpi. Liitos on luja ja levystä tulee paksuudeltaan tarkka verrattuna tyypillisiin pistehitsauksiin.

Video-galleriasta löydät esimerkin solalevyn hitsauksesta.

Mikrolaserhitsauksella tarkoitetaan yleisesti laserhitsausta joka suoritetaan pulssitetulla Nd:YAG-lasersäteellä joko työkappaletta käsin stereomikroskoopin alla liikuttaen tai säteen/työkappaleen kuljetukseen kytkettyjen liikeakseleiden avulla.

Hitsaussauma voidaan muodostaa perusainetta sulattamalla tai käyttäen lisäainetta. Lisäaineen syöttö suoritetaan pääasiassa käsin mutta mekanisoituun hitsaukseen on saatavilla myös langansyöttölaitteita.
Suuremmissa laitteissa voidaan käyttää liikeakseleita säteen tai työkappaleen liikuttamiseen joystick-ohjauksella tai ohjelmallisesti.

Ruiskupuristusmuottien korjaus- ja muutoshitsaukset ovat tyypillisiä sovelluskohteita joissa käytetään lisäainelankaa vian korjaamiseen tai halutun alueen kasvattamiseen.

Lisätietoa Laitteistot osan kohdasta Alpha-Laser GmbH.